donderdag 12 november 2009

Vernieuwd Nederland!

Ondanks de kredietcrisis is Nederland nog steeds aan het vernieuwen, en dat is maar goed ook! Ik heb niks op met de overdreven nostalgie die wordt toegekend aan Nederland hoe het was.. Weg met de grauwe jaren 50 en de verschrikkelijk architectuur uit de jaren 70 en 80. Nederland moet blijven vernieuwen om een aantrekkelijk en dynamisch leefklimaat te blijven behouden. En ja daar hoort het slopen van oude panden en wijken absoluut bij, ondanks onze herinneringen en gevoelens.

De vernieuwing van Nederland betekent niet dat we de beeldbepalende grachtengordel van Amsterdam moeten slopen of de historische binnenstad van Delft, Maastricht of Zwolle op de schop moeten nemen. Dat is ons primaire cultureel erfgoed, het betekent wel dat we van alles dat niet tot deze categorie behoort ons moeten afvragen of het eeuwigheidswaarde heeft.. Daar waar dat niet zo is en vervanging en of verbetering fysiek technisch aan de orde is moeten we niet schromen om te vernieuwen.

Met dit weblog zal ik voorbeelden geven van de vernieuwing van Nederland. Niet alleen de stedelijke vernieuwing, maar ook de vernieuwing van het platteland. Behoudzucht is kwalijk voor ontwikkeling en vernieuwing houdt de leefomgeving van de mens flexibel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten