donderdag 12 november 2009

Het Vlaardingse Holy Ziekenhuis

Het voormalige Holy Ziekenhuis in Vlaardingen wordt gesloopt. Hoewel het gebouw niet eens zo lelijk was (opgeleverd in 1965, fraai liggend aan de Vlaardingse Vaart en in een mooi park) was het wel een toonbeeld van inefficient ruimtegebruik. Het was relatief moeilijk te bereiken met het openbaar vervoer en Vlaardingen was eigenlijk te klein voor een eigen ziekenhuis. Tijd voor vernieuwing dus!

In dit geval betekent vernieuwing sloop. Herbestemming van de panden was vanwege haar specifieke functie en inefficiente opzet niet haalbaar. Hieronder zie je wat foto's van de sloop van de gebouwen op het ziekenhuisterrein. Hiermee komt een behoorlijk kavel vrij voor woningbouw, enig nadeel is dat de gegoede wijk die er achter ligt zijn 'natuurlijke geluidscherm' tegen de A20 is kwijtgeraakt. Ongetwijfeld komt er een nieuw geluidsscherm tegen de geluiden van de snelweg.

Inmiddels hebben Vlaardingen en Schiedam een mooi nieuw ziekenhuis, het Vlietland ziekenhuis vlakbij het NS station Schiedam Nieuwland. Het ligt op de grens tussen Vlaardingen en Schiedam en biedt alle nieuwe faciliteiten voor een lokaal/regionaal ziekenhuis. Alleen een korfbalvereniging en een klein ingeklemd rommelig stukje weiland hebben er voor moeten plaats maken. Voor meer informatie over de nieuwbouw:

http://www.vlietland-ziekenhuis.nl/over_vlietland/nieuwbouw






1 opmerking: