vrijdag 11 december 2009

Gouden buurten Berkel en Rodenrijs

Berkel en Rodenrijs is een van de grootste nieuwbouwlocaties in de Randstad. Waar er vroeger kassen en weilanden waren verrijzen nu hele nieuwbouwwijken. Hoewel nieuwbouw vaak een negatief imago heeft is dit niet terecht. Dat bewijzen de Gouden Buurten in Berkel en Rodenrijs. Zie ook de foto's hieronder!

De Gouden Buurten bestaan uit twee chique buurten, de Gouden Griffel en de Gouden Uil buurt. Beiden buurten zijn opgezet in een jaren dertig bouwstijl, met prachtige vrijstaande villa's maar ook betaalbare rijtjeshuizen. Ook het stratenpatroon is een modern soort jaren 30 wijk. Veel architecten vinden het kitsch. Veel bewoners zijn uitermate tevreden. Een huis met jaren 30 uitstraling zonder de gebreken, geluidsoverlast en de slechte isolatie die normaal gesproken bij huizen horen uit de jaren 30.

De Gouden Griffel buurt is min of meer afgerond, de Gouden Uil buurt is dat nog verre van. Deze wijk is nog volop in ontwikkeling, meerdere bouwstromen moeten nog gerealiseerd worden. Dicht bij Rotterdam en Den Haag kan dit een ideale woonbuurt worden voor gezinnen, goede uitvalswegen en goede verbindingen met het openbaar vervoer. Een hele goede vernieuwing van een centraal in de randstad gelegen stukje Nederland.

Voor meer informatie: www.goudenbuurten.nl





Geen opmerkingen:

Een reactie posten